Pulled pork eller pulled beef är ju ganska vanligt att man gör i sin Crock-pot, den här gången testade jag sliced beef i crock-pot, det är ungefär samma sak, men man kör bara köttet till 80 grader för att sedan skiva det istället för att dra isär det.
Jag har gjort det här på grillen några gånger och tänkte att det var dags att testa i crock-poten, så jag tog en termometer och stack in sladden genom det lilla hålet i locket för att hålla koll på temperaturen.
Sliced beef i Crock-Pot
ca 4-6 timmar
4-6 portioner
Ingredienser
ca 1,2 kg högrev
33 cl öl
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
tabasco chipotle (för lite rökighet)
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Blanda lika delar salt och nymald svartpeppar och rubba in köttet med det.
- Sätt ner köttbiten i crock-poten, häll på ölen, jag sprutade även in lite i köttet med en marinadspruta.
- Släng i klyftad lök och mosade vitlöksklyftor.
- Häll på valfri mängd tabasco chipotle.
- Stoppa in en termometer och dra sladden genom hålet i locket, ställ den på 80 grader och starta sedan crock-poten på low, min bit tog strax under 4 timmar.
- När köttet är klart låter du det vila en stund och skivar sedan upp det.
- Server i t ex hamburgerbröd med bbq-sås och en coleslaw, recept finns här.
Relaterade recept
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer