Idag blev det en laxwrap på grejerna jag fick med mig hem från sojaprovningen i tisdags. En väldigt snabb och enkel rätt, jag vände laxen i lite kryddor och sotade den lite snabbr i en het panna.
Laxwrap
25 min
Ingredienser
Laxen
1 förp. färsk salmalax
1 msk rökt poaprikapulver
1/2 msk flinksalt
1 tsk muscovadosocker
1 msk sesamfrön, jag använde nån svart sort som jag fick
Dressing
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
2 msk forellrom
1/2 citron, saft och zest
salt
Tillbehör
4 st tunnbröd
krasse
forellrom
lite strimlad fänkål
lite mixad sallad
Gör så här
- Blanda kryddorna till laxen.
- Vänd laxen i kryddblandningen och sesamfrön.
- Stek i en torr panna på hög värme ca en minut på ena sidan och ställ sedan i kylen en stund.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
- Ta ut laxen och skär i tunna skivor.
- Lägg ihop allt i tunnbröd och forma till wrap.

Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer