Taco är nog det godaste som går att äta, iallafall om man gör det från grunden, själv har jag slutat göra köttfärstaco, men jag äter det gärna om jag slipper göra den själv.

Jag tänker inte skriva några recept här då alla recept finns i Jonas Crambys bok – TexMex från grunden, min mest använda bok här hemma, köp den om du inte har den.

Här kommer iallafall lite bilder på vad det vart för något idag.

Carnitas

Carnitas är fläskkarré som har kokats ett par timmar i Coca Cola och är fruktansvärt gott.

Making some carnitas
Carnitas förberedelser

Carnitas
Steker på köttet lite.

Koka i Coca Cola
Koka allt i Cola.

Guacamole

Köp inte färdig guacamole, den innehåller nästan ingen avocado, den här är det kanske 95% i.

Avocado
Massa avocado.

Guacamole
Så här fin är en hemmagjord guacamole.

Tortillabröden

Tortillabröden gör man själv, väldigt enkelt och tusen gånger godare än dom där tråkiga man köper i affären. Det tar några minuter att blanda, ca 20 minuter att jäsa och sen en halv minut att steka per sida.

Har man majsmjöl så kan man göra majstortillas istället, men det tycker inte jag är så gott så det görjag bara om jag friterar egna nachos.

Tortillabröd
Tortillabröd

Nachos

Jag tycker det är väldig viktigt med bra nachochips, jag har gjort egna några gånger och det blir väldigt gott, men det tar lite tid.

Ska man köpa chips så är dom här bäst tycker jag från Texas Longhorn, lite dyrare men värt varenda krona och dessutom är dom glutenfria för dom som behöver det.


Nachos
Finns i flera smaker.

Servera

Servera allt ihopa med tillbehören du gillar, jag kör oftast med syltad rödlök, pico de gallo, guacamole, lime och fetaos tycker jag passar utmärkt till det här.

Texmex

2014-05-23 17.37.27-2