Jag har fått möjligheten att testa Crock-Pots nya maskin som kan göra det mesta, Steka, långkoka, ångkoka, koka ris och man kan även ha den som ugn, perfekt att ha med i husvagnen i sommar tänker jag.
Mitt första test i den blir en långkokt älgfärsås så här i höstmörkret och jakttider.
Receptet är anpassat för en Crock-Pot, så det blir väldigt mycket mat, men går ju själklart att halvera om man vill testa i en stekpanna istället och inte långkoka den.
Ingredienser till älgfärssås, ca 8 portioner.
1 kg älgfärs
300 g enrisrökt sidfläsk i tärningar
1 gul lök
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk timjan
2 msk oregano
800 g krossade tomater
10 cocktailtomater
4 msk konc viltfond
1 buljongtärning umami
2 dl vatten
6 st torkade enbär, mosade
2 dl grädde
salt och svartpeppar
0 kommentarer