Jag gör väldigt ofta maräng på alla äggvitor jag får över hemma efter t ex bearnaisesåser, den här gången blev det lakritsmaräng eftersom jag fick hem en låda med smakprover på lakrits här om veckan.
Jag tycker att det va ganska lagom mängd pulver jag hade i men smaka av själv för att få smaken du gillar.
Lakritsmaräng
90 min
2 plåtar
Ingredienser
3 äggvitor (ca 70 g)
70 g socker
140 g florsocker
2 tsk lakritspulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Väg upp äggvitorna och ha i lika mycket socker.
- Vispa med elvisp tills det blir en maräng och du kan vända skålen upp och ner.
- Vänd ner florsocker co lakritspulver, smaka gärna av och känn efter hur mycket lakritssmak du vill ha.
- Häll upp i spritspåse och spritsa ut små minimaränger på en plåt med bakplåtspapper, det här receptet fyller två plåtar.
- Ställ in i ugnen ca 15 minuter, sedan stänger du av den och låter plåtarna stå kvar ca 1 timme, provsmaka och se om dom är genomfärdiga.
Dom passar perfekt till min citronglass jag gjorde för några veckor sedan.
Testa även gärna mitt recept på ingefärsmaräng.
Trackbacks/Pingbacks