Så var det dags att använda Crock-Poten igen, den där smart slökokarn, jag borde använda den mer för det är ju så smidigt att starta den på morgonen så är det klart sen på kvällen lagom till middagen.
Den här gången blev det en Beef Chili, med mörk choklad, öl, kanel och lite goa kryddor.
Det här receptet räcker till väldigt många, vi var 2 personer som åt 2 gånger och sen kokade jag ihop resterna med lite lök och grädde och gjorde en pasatsås som jag lade i ett par st matlådor.
Beef Chili i Crock-Pot
1,2 kg högrev, nerskuret i bitar, ca 3×3 cm
10 vitlöksklyftor, hackade
2-3 st torkade chilis, t ex ancho
2 msk mjöl
1 röd chili, hackad
1 msk rökt paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
25 g mörk choklad (70%)
2 kanelstänger
2 tsk salt
33 cl öl, gärna en mörk ale
Gör så här
- Börja med att koka den torkade chilin med lite vatten i ca 15 minuter, mixa den sedan i en matberedare eller liknande.
- Fräs på lite kött i taget samt vitlöken i lite olja.
- Lägg i allt kött i Crock-Poten, pudra över mjöl samt alla kryddor och övriga ingredienser, den mixade torkade chilin och häll på ölet.
- Sätt Crock-Poten på low i ca 7 timmar.
- När det kokat klart, så kokar du ner vätskan lite, antingen i Crock-Poten om du har en multifunktionell som jag eller så häller du över allt i en annan gryta.
- Dra sedan sönder köttet lite, smaka ev av med salt.
Ät med massa goda tillbehör, som pico de gallo, rostad majs, guacamole och syrad rödlök i tortillabröd.
Här hittar du recept på några av tillbehören.
Guacamole – finns en bit ner i inlägget.