I fredags var alla som är med i Cono Sur recepttävling för matbloggare inbjudna på middag och vin på Restaurangakademin i Stockholm, där vi även fick hjälpa till med lite av matlagningen.
Länk till mitt bidrag hittar ni här, och röstar gör man här.
Vi blev strax över 20 bloggare som kom och några av oss träffades innan på en uteservering för lite fördrinkar och öl.
För mig blev det väldigt många nya ansikten som jag inte träffat förut, men man kände igen dom flesta från instagram.
Fördrink på Scandic Malmen med några av dom andra bloggarna
Lite av vinerna under kvällen
Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer 2015
Cono Sur Ocio Pinot Noir 2012
Cono Sur Organic Chardonay 2015
Blandade viner i cykelkorg
Cono Sur Sparkling Brut
Vi hälsas välkomna och minglar lite
Personalen på Restaurangakademin och Springwine hälsar oss välkomna
Cykeln är en viktig del i odlingen hos Cono Sur
Mingel och bubbel
Vinerna diskuterades
Mera mingel och bubbel
Det blev en del Instagrammande med hashtagen #ConoSurSwe
Lite av råvarorna vi använde
Rimmad gös med krondill
Rimmad gös med krondill
Innanlår som skulle sotas och bli råbiff
Kantareller
Kyckling- och ankleverterrin
Råticka
Sen var det dags att hjälpa till i köket
Gruppen som fixade den rimmade gösen
Risotto förberedelser
En massa kantareller som ska smörstekas till risotton
Rebecka förbereder potatisskummet
Allt ska med
Julle visar hur man förbereder en risotto
Innanlåret är sotad
Fotograferig på nära håll
Innalåren hackas ner och blir råbiff
Dags för mat
Dukat och klart
Karin förbereder
Första rätten: Kyckling- och gåslevercéeme på surdegskrutong Vin: Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer 2015
Cono Sur Organic Chardonay 2015
Andra rätten: Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion och forellrom. Vin: Cono Sur Organic Chardonay 2015
Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion och forellrom
Surdegsbröd
Råbiffen läggs upp
Monika serverar
Råbiffen innan potatisskummet
Tredje rätten: Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse och picklad schalottenlök. Vin: Cono Sur Ocio Pinot Noir 2012
Kantarellrisotton får en sista touch av riven tryffel
Sista rätten: Kantarellrisotto med tryffel. Vin: Cono Sur Organic Cabarnet Sauvignon Carmenere 2014
Avslutning
Prisutdelning för bästa Instagrambilder under kvällen
Till sist en liten dessert till kaffet
Det var en fantastiskt trevlig kväll det här med massa god mat och goda viner.