Select Page

Rabarbersill

Rabarbersill gjorde jag förra året i sista minuten och den blev väldigt god, i år hade jag dålig fantasi och gjorde den igen, men la till en skvätt koncentrerad rabarbersaft och det tycker jag blev godare med mer rabarbersmak.

Rabarbersill

30 min

1 burk

Ingredienser

1 ask 5-minutersill
1 rabarberskälk, skalad och skivad
2 citroner, saften+ rivet skal
1/2 skivad rödlök
1,5 dl vatten
1/2 dl koncentrerad rabarbersaft (om du har)
1,5 dl socker
1 lagerblad

Gör så här

  • Riv skalet på citronerna och lägg det åt sidan.
  • Pressa i citronsaften i en kastrull, tillsätt socker och vatten och ev rabarbersaft, koka upp, tillsätt rabarberbitarna och låt svalna.
  • Skiva sillfilerna i ca 1,5-2 cm stora bitar, spara sillspaet.
  • Varva sil, rödlök och citronzest i en burk och häll på lagen och ca hälften av sillspaet.
  • Låt stå i kylen 1 dygn innan servering, eller kortare om man är ute i sista stund som jag.
  • Hoppas på att den blir god, men det tror jag, lagen smakade ju underbart iallafall.

Vill du ha mer midsommartips så läs om mathögtider med Västerbottensost

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This