Ikväll när jag vispade grädde i assistenten så gick jag ifrån en stund och när jag kom tillbaks hade den börjat släppa ifrån sig vätska, då var det lika bra att fortsätta tills det blev smör.
Så här gör du enkelt och snabbt smör.
Du behöver:
3 dl grädde
0,5-1 krm salt
- Vispa grädden länge, när den börjar släppa ifrån sig vätska så vispar man ett bra tag till
- Nu häller man av vätskan eller kärnmjölken och den spar man (i frysen går bra) så bakar man på den sen
- Häll i iskallt vatten i bunken och knåda smöret, ett tips är att använda plasthandskar för det blir väldigt kladdigt. Byt vatten och knåda igen och upprepa tills smöret inte färgar vattnet längre
- Blanda i salt och ställ i i kylen
- Ta fram i god tid innan det ska användas då det är ganska hårt och smakerna kommer fram bättre om det är rumstempererat.