Nyår har passerat och 2018 är här. Det ny året firade vi in med några vänner som vanligt och i år var vi hemma hos oss för att vi skulle kunna lägga Elsa när hon blev trött, hon höll sig vaken till ett på natten och älskade rakterna.

Nu till maten och jag gjorde en väldigt enkel förrätt som jag sett är populär. Lantchips med löjrom, smetana, rödlök och dill, det är nästan lite för enkelt för att vara så gott till ett glas champange eller cava och ingen tillagning behövs.

Lantchips med löjrom, smetana, rödlök och dill

Jag valde varsamt saltade chips från Bjäre chips som jag tycker är riktigt bra, men ta dom du själv gillar, lättsaltade är att föredra. Eller gör egna chips så imponerar du på gästerna. Vill du kan du ta gräddfil eller creme fraiche på chiopsen istället för smetana, men jag gillar smetana för att den är lite rundare i smaken samt lite krämigare.

Ingredienser

Lättsalatade chips, gärna latchips
1 burk smetana
1 rödlök, finhackad
Löjrom, stenbitsrom (välj det du  gillar)
dill, färsk

Gör så här:

  1. Lägg på en klick smetana och lite rom på varje chips, gör extra mycket för det är så vansinnigt gott.
  2. Lägg på ett snyggt serveringsfat och strö över hackad rödlök och färsk dill.
  3. Njut med nått bubbel.

En väldigt enkel förrätt som sagt men väldigt god och du kan ju göra den så lyxig du vill genom att välja t e x kalixlöjrom eller nått liknande, jag hade vanlig stenbitsrom från Abba här, för jag tycker det duger gott.

Nu hade jag visst inte så många relaterade recept till det här, så förrätter är något jag ska satsa mer på 2018, men grillad vattenmelon med fetaost tycker jag ni ska testa som förrätt eller tilltugg, riktigt smarrigt.

Så nu vet du vad du ska göra i ordning till nästa gång du har nått att fira eller bara vill ha något gott  till champangeminglet hemma.

Vad åt ni till förrätt på eran nyårsmiddag, kommentera gärna nedan.

I nästa inlägg kommer jag dela med mig av min nyårsdessert som blev riktigt lyckad här hemma, den bestod bland annat av kolsyrad chokladmousse och brownie. Så håll utkik i början av nästa vecka…

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.