Den 25:e mars är det dags för våffeldagen så jag passar på redan nu att tipsa om olika tillbehör.

Först tar vi ett bra recept på frasvåfflor som jag brukar köra efter.

Ingredienser till ca 20-25 st:

2 ägg
5 dl kolsyrat naturellt vatten
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk vaniljsocker
100 g smält smör (svalnat)

2 msk kakao ifall du vill göra chokladvåfflor

Gör så här:
  • Vispa äggen och tillsätt det kolsyrade vattnet
  • Blanda ner dom torra ingredienserna och rör så att det blir klumpfritt
  • Häll i det svalnade smälta smöret
  • Ställ in i kylen 1 timme om du har tid för det.
  • Sen är det bara att grädda på.
Tips på tillbehör:
  • Grädde (nästan en självklarhet)
  • Chokladgrädde
  • Glass
  • Favoritsylt, på våffeldagen hoppar jag över det och går bananas på massa andra godsaker
  • Chokladsås, recept nedan
  • Dulche de Leche
  • Bär, t ex hallon, björnbär, jordgubbar, banan
  • Riven choklad
Chokladsås:

1 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao

  • Blanda allt i en kastrull och värm tills sockret löst sig, blanda i mer vatten om du vill ha lösare.
  • Ställ in i kylen och låt den svalna nån timme

Våffelinspiration

Våffla

Grädde, chokladsås, dulche de leche, hallon, björnbär, riven choklad samt en chokladvåffelbit

20140325-143556-5931

Chokladgrädde, chokladsås, hallon, björnbär och riven vit choklad

Våffla

Grädde, dulche de leche, hallon, björnbär och riven choklad

Det här är ett väldigt gammalt inlägg, kolla in mitt nya här