Rabarbersill gjorde jag förra året i sista minuten och den blev väldigt god, i år hade jag dålig fantasi och gjorde den igen, men la till en skvätt koncentrerad rabarbersaft och det tycker jag blev godare med mer rabarbersmak.

Rabarbersill

30 min

1 burk

Ingredienser

1 ask 5-minutersill
1 rabarberskälk, skalad och skivad
2 citroner, saften+ rivet skal
1/2 skivad rödlök
1,5 dl vatten
1/2 dl koncentrerad rabarbersaft (om du har)
1,5 dl socker
1 lagerblad

Gör så här

  • Riv skalet på citronerna och lägg det åt sidan.
  • Pressa i citronsaften i en kastrull, tillsätt socker och vatten och ev rabarbersaft, koka upp, tillsätt rabarberbitarna och låt svalna.
  • Skiva sillfilerna i ca 1,5-2 cm stora bitar, spara sillspaet.
  • Varva sil, rödlök och citronzest i en burk och häll på lagen och ca hälften av sillspaet.
  • Låt stå i kylen 1 dygn innan servering, eller kortare om man är ute i sista stund som jag.
  • Hoppas på att den blir god, men det tror jag, lagen smakade ju underbart iallafall.
rabarbersill
rabarbersill

Vill du ha mer midsommartips så läs om mathögtider med Västerbottensost