Rabarbersill gjorde jag förra året i sista minuten och den blev väldigt god, i år hade jag dålig fantasi och gjorde den igen, men la till en skvätt koncentrerad rabarbersaft och det tycker jag blev godare med mer rabarbersmak.
Rabarbersill
30 min
1 burk
Ingredienser
1 ask 5-minutersill
1 rabarberskälk, skalad och skivad
2 citroner, saften+ rivet skal
1/2 skivad rödlök
1,5 dl vatten
1/2 dl koncentrerad rabarbersaft (om du har)
1,5 dl socker
1 lagerblad
Gör så här
- Riv skalet på citronerna och lägg det åt sidan.
- Pressa i citronsaften i en kastrull, tillsätt socker och vatten och ev rabarbersaft, koka upp, tillsätt rabarberbitarna och låt svalna.
- Skiva sillfilerna i ca 1,5-2 cm stora bitar, spara sillspaet.
- Varva sil, rödlök och citronzest i en burk och häll på lagen och ca hälften av sillspaet.
- Låt stå i kylen 1 dygn innan servering, eller kortare om man är ute i sista stund som jag.
- Hoppas på att den blir god, men det tror jag, lagen smakade ju underbart iallafall.
Trackbacks/Pingbacks