Ingredienser till 15-20 st små rabarbergrottor:
Mördeg:
2 1/2 dl mjöl (150 g)
1/2 dl socker (45 g)
100 g smör
2 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)
Rabarberkompott:
3 dl rabarber i mindre bitar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med rabarkompotten, skölj och hacka ner rabarbern till mindre bitar
- Koka ihop det med socker och vaniljsocker tills det blir en sörjra och börjar tjockna, låt det sedan svalna.
- Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare tills det blir en fin deg.
- Plasta in degen och lägg i kylen ca 30 minuter.
- Dela degen i ca 15-20 bitar (jag gjorde dom på ca 20 g/styck), platta till varje bit och pula i små bakformar så att det blir en liten grop i mitten.
- Lägg i en liten klick rabarberkompott i varje.
- Kör i mitten på ugnen ca 12-15 minuter.
Trackbacks/Pingbacks