Ingredienser till 15-20 st små rabarbergrottor:

Mördeg:

2 1/2 dl mjöl (150 g)
1/2  dl socker (45 g)
100 g smör
2 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)

Rabarberkompott:

3 dl rabarber i mindre bitar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med rabarkompotten, skölj och hacka ner rabarbern till mindre bitar
  3. Koka ihop det med socker och vaniljsocker tills det blir en sörjra och börjar tjockna, låt det sedan svalna.
  4. Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare tills det blir en fin deg.
  5. Plasta in degen och lägg i kylen ca 30 minuter.
  6. Dela degen i ca 15-20 bitar (jag gjorde dom på ca 20 g/styck), platta till varje bit och pula i små bakformar så att det blir en liten grop i mitten.
  7. Lägg i en liten klick rabarberkompott i varje.
  8. Kör i mitten på ugnen ca 12-15 minuter.

rabarbergrottor