Det här receptet på örtburgare är väl egentligen inte en burgare, kanske mer en biff, för mig är en burgare bara malt kött med salt och peppar. Men det spelar ingen roll, det är supergott det här, vi brukar äta det i ciabatta och med en morotstzatziki och lite annat grönt, perfekt som soffmat.
Örtburgare med morotstzatziki
Den här måltiden har blivit lite bortglömd här hemma, vi åt det väldigt ofta för många år sedan, ofta på fredagar i tv-soffan när man va lite trött efter veckan. Det är enkelt och snabbt att tillaga om du köper färdiga ciabatta, men vill du kan du baka egna väldigt goda som jag gjorde nu, receptet finns hos Fredrik på hans blogg Frallans matblogg, det är helt klart värt att baka egna om man har tiden.
Tips: Pulled Beef i klämma
30 min
4 portioner
Ingredienser
Morotstzatziki
5 dl grekisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
2 – 3 morötter, grovt rivna
salt och svartpeppar
Örtburgare
500 g blandfärs
1 gul lök, fint hackad
1 ägg
1/2 kruka persilja, hackad
1/2 kruka basilika, hackad
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olivolja till stekning
Tillbehör
4 st ciabattabröd, frallans recept
blandad sallad
lök
tomat
0 kommentarer