Marknadsnougat är något som alla marknader ute i landet brukar svämma över av. Marknadsnougat är riktigt enkelt at blanda ihop, det går även snabbt och du har nog alla ingredienser redan hemma.
Man kan bli lite lätt beroende av dom här, så ät inte för många, då får man ont i magen.
Marknadsnougat
Ingredienser
125 g smör
6 dl strösocker (540 g)
2 dl vatten (200 g)
6½ dl vetemjöl (390 g)
4 dl florsocker (240 g)
1 dl kakao (40 g)
Gör så här
- Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter.
- Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.Häll i smörblandningen och rör om ordentligt och snabbt, det stelnar väldigt fort.
- Bred ut på ett bakplåtspapper och gör den så tjock du vill ha den, eller så täcker du en form med bakplåtspapper och häller i.
- När den svalnat lite kan du skära upp i rutor.
- Förvara i kylen, går även bra att frysa in, men blir lite kladdigare sen när du ska äta dom.
Snabbt och enkelt.
Varning! ät inte för många, man får väldigt lätt ont i magen…
Prova gärna något av mina andra recept på godis, t ex Vit chokladfudge
Kommentarer
7 Kommentarer
Trackbacks/Pingbacks
- Deedeeeki | Pearltrees - […] Bottnen smakar fräscht av hallon och är fylld till bredden med ljuvlig dulce de leche. På detta hallon- och…
- Marknadsnougat | Fredriks fika - Allas.se - […] hittade jag hos I köket med Anders, jag tillsatte bara lite vaniljsocker för att få en lite rundare […]
HEJ MEN VARFÖR SÅ MYCKET SOCKER??
Hej, för att det är godis, vet inte om det blir bra med mindre socker.
De bästa svar ever 😂 håller med dig. För det är godis. Jag har en liten fråga. Letat ihjäl mig för på marknader finns de olika smaker o inte bara nougat. Jag vill hitta recept med andra smaker. De finns cappuccino smak tex o den jag letar efter är päron smaken. Halva godiset är grön och halva gul typ ( som vanilj smak) man kanske kan utesluta kakaon men jag tänkte de e dock 1 hel dl i och man borde kanske ersätta den dl med något annat? Man kan prova sig fram men nu dessa tider när allt är så dyrt försöker jag få de rätt från början så jag slipper göra om. Har du något tips? Tack för ett underbart recept. Jag ska lätt göra detta oxå ❤️
Hej Lina, jag testade att minska kakaon med 1/2 dl och tillsatte istället 5 tsk vaniljsocker, gärna dr ötkers, den är supergod. motsvarar visserligen inte den 1/2 dl kakaon jag tog bort, men det funkade bra, blev en väldigt god vaniljsmak.
Haha, Jag har tänkt att testa med olika smaker men inte blivit av. Ska ge mig på ett försök med det så återkommer jag med resultat
Kan man använda Milda eller måste det vara Smör?
Sent svar, men vet tyvärr inte hur det blir med milda, jag vet att vissa kör med kokosfett istället för smör