Nu är det dags för lite höstnyheter från kronfågel och att gå deras press- och bloggluncher är alltid trevligt, man serveras alltid en god lunch och lite för mycket dessutom så man ska inte äta innan.
korv och kebab, nyheter från kronfågel
Och i år är det mest korv som gäller, i våras började dom med grillkorvar och dom har gått mycket bättre än förväntat, så nu fortsätter dom på den linjen med wienerkorv, prinskorv och middagskorv (typ falukorv).
En annan nyhet är kycklingkebab, strimlad kycklinglårfilé som är kebabkryddad, vi åt den här hemma igår med barnen och det blev en ny favorit för dom, har aldrig sett dom ätit så mycket.
Som vanligt var det Kronfågels huskock Magnus Albrektsson som stod för maten med hjälp av Sveriges yngsta Mästerkock Signe Strålin.
4 Kycklingwienerkorvar
2 lagerblad och
1⁄2 skivad gul lök
4 korvbröd
2 1⁄2 tunt skivad lök
2 tsk socker
2 msk smör
2 msk vitvinsvinäger
1 1⁄2 dl majonnäs
2 msk grovkornig Dijonsenap
salt
- Koka upp vatten med lagerblad och 1⁄2 skivadlök. Lägg i korven och stäng av värmen.
- Svetta övrig skivad lök i en kastrull med smöret och låt gå på svag värme ca 15 min.
- Tillsätt socker och vinäger och låt smälta ihop ca 5 min extra.
- Blanda majonnäs med senap och smaka av.
- Värm bröden och toppa gärna korven med båda ingredienserna.
Alla nyheter lanseras under september till butikerna, jag har redan hunnit prova några av proverna jag fick med mig hem.
Tack Kronfågel för en bra lunch som vanligt, ser redan fram mot vårens nyheter.