Tidigare i veckan va jag inbjuden till min bloggvän Fredrik Nyléns bokrelease för sin nya bok Fredriks Fika, en bakbok med hans favoritrecept, många gamla recept från släkten.

Fredriks Fika

Fredrik Nylén var med i Hela Sverige bakar 2013 och kom tvåa, nu bloggar han på heltid för Tidningen hembakat från sin kyrka i Hofors.

Själv har jag träffat Fredrik ett par gånger och han är nog den gladaste person jag känner, alltid lika glad och positiv. Jag har passerat Hofors ett par gånger när vi åkt till Dalarna men det har aldrig blivit av att vi stannat till på en fika, men nästa gång ska jag försöka hinna med ett stopp.

Nu till releasefikat, Fredrik bjöd på ett par bakverk ur boken och jag måste säga tt chokladbollstårtan va absolut godast, det tyckte nog dom flesta där för den tog slut väldigt fort.

Fredriks Fika

Fikabordert med alla godsaker

Fredriks Fika

Chokladbollstårtan, mums säger jag

Fredriks Fika

Kardemummasnurror

Frallans matblogg

Fredrik Rosell och jag kom dit tillsammans, här hugger han in på chokladbollstårtan

Fredriks Fika

Mycket gott på fatet, det här blev min middag den kvällen

Fredriks Fika

Bokreleasen hölls hos Trendgruppen PR i deras fina lokal

Fredriks Fika

En signerad bok följde med hem också

Tack Fredrik för en trevlig kväll, det va även kul att träffa alla andra mat- och bakbloggare som vanligt, några av dom som va där: Fredrik Rosell – Frallans matblogg, Agnieszka Baltyn – Spot & Tell, Linda Råberg – Lindas matstuga, Caroline Ahlqvist – Älska att baka, Sandra Callermo – Sandras Matkrypin, Kinna Jonsson – Kinnas blogg, Anna Demirian – Kitchen of AnnaZeina Mourtada Zeina kitchen, Gustav Johansson – Jävligt Gott.