Lingondricka är gott coh jag fick massor av lingon avmin mamma som har något hemligt ställe där hon hittar massor varje år, så jag tog hälften till lingondricka och resten fryser jag in i portionspåsar som blir perfekt till rårörda lingon,

Lingondricka

1 timme

ca 2 liter koncentrat

Ingredienser

2 l lingon
1 citron, endast zest
1 l vatten
ca 3 dl socker / liter färdig vätska

Gör så här

  • Häll i lingonen, vatten och citronzest i en stor kastrull.
  • Koka upp och låt det koka i ca 10 minuter, mosa runt lingonen ibland.
  • Sila i en saftsil, rör runt lite och låt det stå och rinna ca 20-30 minuter.
  • Blanda ner ca 3 dl socker (beroende på hur söt du vill ha den) / liter vätska du får, koka upp igen tills sockret har löst sig.
  • Häll upp på väl rengjord flaska, blanda ev i natriumbensoat för längre hållbarhet.
  • Nu kan du koka upp lingonresterna du fått i silen en gång till för att få mer saft, ta 1 liter vatten igen och gör likadant som förra gången.
  • Kokar du 2 gånger så får du ca 2 liter koncentrat, som spädes med 2-3 delar vatten beroende på hur du vill att det ska smaka.
Lingondricka
Lingondricka
Lingondricka
Lingondricka

Blanda med ca 2-3 delar vatten och njut

Lingondricka

Tips på andra saftrecept