*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Lasagne kan man väl aldrig tröttna på och katarelllasagne med spenat, hur gott låter inte det. Köttfärssåsen gjorde jag utan krossade tomater, istället hade jag i massa grädde och viltfond för att få en lite mer vitsmak.

Lasagne med katareller

Kantarellerna hade jag redan i frysen och va redan förvällda, ca 150 g va det jag använde, kanske 3 dl. Men det är inte så noga att det är exakt.

Som vanligt med lasagne så är den ju godast dagen efter, då har den satt sig och är snyggast när man lägger upp, den här fick vila ca 30 minuter och ni ser ju, den rasar ihop vid servering, men det är jugott ändå. Ostsåsen som blir över, om det blir någon över, använder jag som topping, alltid  gott med extra sås.

}

60 min

4 portioner

Ingredienser

2 bananchallotenlökar
150 g förvälda kantareller 
0,5 vitt vin
3 msk tomatpuré
0,5 grädde
500 g köttfärs (gärna vilt)
2 dl fryst spenat
3 dl grädde
2 msk konc viltfond 
ev maizena
Salt
svartpeppar
smör till stekning

50 g msör
ca 1 dl mjöl
1 liter mjölk 3%
150 g riven ost
salt och vitpeppar

lasagneplattor
riven ost till topping 

Gör så här

  1. Börja med att fräsa hackad lök och fräs på den i små tillsammans med svampen och spenaten, häll i vinet efter en stund och låt det ånga bort. Ha i en skvätt grädde sista minutrarna.
  2. Töm pannan och i ed nytt smör, öka temperaturen lite och bryn färsen, gör ett litet hål i mitten och ha i tomatpurén så den steks på lite också.
  3. Blanda ihop färsen med med svampröran och häll i grädde och koncentrerad viltfond., låt det koka ihop i 5-10 minuter, smaka av med salt och peppar. red med maizenamjöl om det är för rinnigt, jag hade i ca 2 msk..
  4. Ta en kastrull till bechamellsåsen och smält smöret, rör ner mjölet och rör tills det blir en klump. Tillsätt lite mjölk i taget och rör om, låt koka i några minuter, häll i osten, spar lite till topping, smaka av med salt och peppar.
  5. Börja med ostsåsen i en ugnsform, lägg i lasagneplattor, täck med färs och lite ostsås, fortsätt minst ett varv til, men jag brukar göra 3 lager med färs. 
  6. Toppa det sista lagret med lasagneplattor, ostsås och riven ost.
  7. Kör in i ugnen enligt lasagneplattorna förpackning, typ 200 grader 20-25 minuter.
  8. Låt den vila minst en halvtimme innan servering.
  9. Servera med ostsås och kanske en god sallad.
kantarellasagne

Tips! (annonslänk)

Hos Bagaren och kocken hittar du mina favoritformar för ugnen från Kockums, riktigt snygga och bra.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.