Fläskpannkaka med rårörda lingon är en gammal klassiker man åt mycket när jag var mindre, vi äter det några gånger om året nu med. Det är så enkelt och sköter sig självt där i ugnen. blanda ihop rårörda lingonen lite innan så sockret hinner lösa upp sig.

Fläskpannkaka med rårörda lingon

50

4 port.

Fläskpannkaka

6 dl mjölk
3 dl mjöl
3 st ägg
300 g fläsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tärna upp fläsket och stek på det, ställ åt sidan en stund.
  • Blanda mjöl och hälften av mjölken tills den är klumpfri.
  • Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt, blanda till en slät smet.
  • Smörj en ugnsform och fördela ut fläsket, häll sedan på smeten.
  • In i ugnen ca 30 – 40 minuter, känn med sticka så den inte är degig.

Rårörda lingon

3 dl lingon
1 dl socker

Gör så här

  • Blanda lingon och socker, låt det stå och blanda lite då och då tills sockret är löst, det kan ta lite tid så det är bra om du gör det en stund innan.
Fläskpannlala