För ett par veckor sedan var jag inbjuden på en middag och mingel med vintillverkare Cono Sur och en massa andra bloggare, maten stod Thomas Sjögren (årets kock 2015) för, menyn var specialkomponerad för kvällen med en sydafrikansk touch.
Under kvällen fick vi smaka på olika viner ur Cono Surs sortiment guidat av chefsvinmakaren Adolfo Hurtado.
Vi fick även tips av matfotoproffset Matilda Lindeblad och mobilfotoproffset Sofija T. Strindblad hur man tar dom perfekta matbilderna, smat andra bra tips vid matfoto.
Cono Sur bloggmiddag och mingel
Nedan följer bilder på maten och lite annat smått och gott från kvällen
Kvällen började med bubbel
Till bubblet fick vi ostron med päron och chili
Sedan fortsattes det med lite mingel med alla andra bloggare på plats, både nya och bekanta ansikten
Matilda Lindeblad och Sofija T. Strindblad gav sina bästa tips när man matfotar, både med mobilen och i studio
Förrätt: Marinerad lax med grape, chipotle och avokado, till det fick vi dricka Bicicleta Pinot Grigio 2015
Varmrätt fisk: Vitlöksbakad kummel med majs, habanero och kantareller, det här va min favorit under kvällen, helt fantastikst gott, i glaset hade vi Vineyard Chardonnay 2015
Tartar på oxe med vattenkrasse, rostad bovete och melon, helt galet gott det här med, vi drack Organic Pinot Noir 2015 till det här
Varmrätt kött: Biff med broccoli, chimichurri och silverlök, i glaset, Cono Sur – Ocio 2013
Dessert: Ananas med choklad och jordnötter samt en kopp kaffe
Kvällens kockar: Thomas Sjögren (årets kock 2015) och Ludvig Sjörnermo
Tack Li Berger på Spring Wine & Sprits, Cono Sur, Thomas Sjögren, Ludvig Sjörnermo samt alla andra trevliga bloggare på plats för en väldigt trevlig kväll med god mat och dryck.