Select Page

Långkokt älgfärssås

Långkokt älgfärssås

Jag har fått möjligheten att testa Crock-Pots nya maskin som kan göra det mesta, Steka, långkoka, ångkoka, koka ris och man kan även ha den som ugn, perfekt att ha med i husvagnen i sommar tänker jag.

Mitt första test i den blir en långkokt älgfärsås så här i höstmörkret och jakttider.

Receptet är anpassat för en Crock-Pot, så det blir väldigt mycket mat, men går ju själklart att halvera om man vill testa i en stekpanna istället och inte långkoka den.

Ingredienser till älgfärssås, ca 8 portioner.

1 kg älgfärs
300 g enrisrökt sidfläsk i tärningar
1 gul lök
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk timjan
2 msk oregano
800 g krossade tomater
10 cocktailtomater
4 msk konc viltfond
1 buljongtärning umami
2 dl vatten
6 st torkade enbär, mosade

2 dl grädde
salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Bryn färsen samt lök och purjolök, om du har den senaste Crock-Poten med bryningsfunktion så kan du göra det i den annars i en stekpanna.
  • Blanda i allt annat förutom grädden och kör igång Crock-Poten på låg i 6 timmar.
  • När en timme återstår häller du i grädden och rör om.
  • När sex timmar har gått är den klar och kanske som min behövdes kokas ihop lite, så då satte jag på bryningsläget och kokade ihop den i 10-15 minuter till den hade lagom konsistens.
  • Servera med spagetti och lite parmesanost.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This