Select Page

Hamburgare med bacon majonnäs och julmustbrässerad rödlök

Jag älska hamburgare, det finns ju så många varianter man kan göra, den här gången vart det hamburgare med bacon majonnäs och julmustbrässerad rödlök.

 Hamburgare med bacon majonnäs och julmustbrässerad rödlö

När jag gör hamburgare så maler jag egen högrev som jag sedan gör till bollar på 125 gram styck, sedan smasshar jag dom i en stekpanna, läs mer om smashning och lite andra tips i inlägget – Smashad burgare med trippelfriterade pommes.

Bacon majonnäs är enkelt att göra, en vanlig majonnäs med hackad knaperstekt bacon och baconflottet som blir vid stekningen.

Jag älska dessutom ölbrässerad lök, men tänkte att jag skulle testa med julmust nu när julen närmar sig, den blev väkdigt god och mustig, men det går ju lika bra med öl eller bara vatten också om man vill det istället.

60 min

4 portioner

Bacon majonnäs
1 paket bacon
2 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger (röd går bra också)
1 msk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
salt efter smak

 

Gör så här

 • Ta fram alla ingredienser i god tid så att allt blir rumstemperarat, mät upp oljan i någonting bra.
 • Lägg baconet i en kall panna, och starta den, stek riktigt knapert.
 • Häll över bacon och stekflottet i oljan och låt det bli rumstempererat.
 • Plocka upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
 • Nu gör vi majonnäsen, lägg i öggulor, vinäger och senap i en matberedare, starta den och häll på oljan med baconflottet i en smal stråle.
 • När majonnäsen är färdig hackar du baconet och blandar i, smka av och kolla om det behöver saltas, baconet är ju ganska salt.

Julmustbrässerad rödlök
2 stora rödlökar
1 msk smör

2 msk socker
1,5 dl julmust

 

Gör så här

 • Halvera och skiva lökarna.
 • Fräs löken mjuk i smör utan att få för mycket färg.
 • Blanda i sockret och låt det fräsa tills det löst sig, tillsätt nu julmusten.
 • Låt det koka ihop i ca 10 minuter tills det mesta av vätskan är inkokat i rödlöken.

Hamburgare
500 g högrev, mald
salt och svartpeppar

Gör så här

 • Dags att steka burgare, här finns en mer utförlig instruktion, men skriver här med.
 • Hetta upp en gjutjärnspanna på högsta temperatur utan fett.
 • Forma färsen försiktigt till fyra st bollar, jag brukar salta dom lite utanpå nu.
 • När pannan är galet varm so lägger du en till två bollar och låter dom ligga ca en halv minut, sedan trycker du ut dom till runda hamburgare, ca 1 cm tcocka, låt dom ligga nu och när dom lossnar från pannan så har ytan karamelliserats och stänger inne vätskan, då vänder du dom försiktigt och steker lika länge igen, då brukar dom bli lagom rosa inuti, salt och peppra och lägg på ev ost sista halvminuten.
 • Vill du ha högre stekgrad så kör längre.

Tillbehör
4 st hamburgerbröd – recept
hamburgerost

sallad

Gör så här

 • Baka gärna mina briochebröd innan.
 • Rosta bröden i en stekpanna, för godare resultat, annars blir bröden bara blöta och svampiga.
 • Lägg ett salladsblad underst och bred ut en rejäl klick bacon majonnäs.
 • Fortsätt med burgaren och toppa med massor av rödlök.
 • Ät och njut tillsammans med t ex saltgurka och friterad pommes.

Hamburgare med bacon majonnäs och julmustbrässerad rödlök

Bacon majonnäs

Relateret

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This