Select Page

Citron och timjanskryddade kycklinglår

Citron och timjanskryddade kycklinglår

Jag föredrar kycklinglår framför kycklingfilé, det har ben och är mycket saftigare.

Det fungerar lika bra i ugnen som på grillen, men eftersom det är sommar nu så grillar jag det mesta.

Jag gjorde en enkel dressing på creme fraiche som tillbehör och serverade med smörslungad färskpotatis

Det här behöver du till 4 portioner:

1 kg kycklinglår med ben och skinn
1 citron
2 msk färsk timjan
salt och svartpeppar

Dressing
2 dl creme fraiche
zest från 1 citron
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Pressa citronen över kycklingen, och strö över färsk hackad timjan samt salt.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  • Grilla kycklingen först med skinnsidan ner över glöden så att du får fin färg sedan indirekt på ca 175 grader tills innertemperaturen är ca 68-70 grader, låt dom sedan vila under folie ca 10 minuter så stiger dom någon grad till av eftervärmen.

kycklinglår_på_grillen

  • Servera med t ex smörslungad färskpotatis och dressingen.

kycklinglår

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This