Maränger vet ni att jag gör ofta på alla överblivna äggvitor och den här gången blev det brutna lakritsmaränger, det är väldigt smidigt att bara breda ut marängsmeten på ett bakplåtspapper som ligger på en upp och ned vänd plåt.

Man kan ju självklart smaksätta med vad man vill men den här gången blev det lakrits.

Har ju startat en YouTube-Kanal också och när jag ändå bakar kan man sätta upp kameran för att redigera vid passande tillfälle och självklart var det här inlägget värt en film, kolla längre ner.

Brutna lakritsmaränger

Det är ett väldigt enkelt recept att komma ihåg och man måste ha en våg så man kan väga allt, jag fick tipset på den hr marängen av Fredrik Gustafsson som jag träffade på Vin möter Mat för några år sedan, man tar bara lika delar av allt och sedan smaksätter med något och extra plus är att man slipper kladda med en sprits.

Har man två äggvitor blir det perfekt till en plåt.

80 min

1 plåt

Ingredienser

2 äggvitor (ca 50 g)
ca 50 g socker
ca 50 g florsocker
1 msk lakritspulver

Gör så här

  • Väg äggvitorna i en metallbunke, i mitt fall vägde dom 54 g.
  • Tillsätt lika mycket socker och vispa till en maräng, du ska kunna vända skålen upp och ner.
  • Vän ner florsockret och ha i lakritspulvret.
  • Bred ut på ett bakplåtspapper på en upp och ned vänd plåt.
  • Kör in i ugnen på 100 grader i ca 1 timme.
  • När den svalnat är det bara att krossa eller bryta.

Bryt sönder

Lakritsmarängerna passar perfekt till citronglassen nedan