Select Page

Beef chili i Crock-Pot

Beef chili i Crock-Pot

Så var det dags att använda Crock-Poten igen, den där smart slökokarn, jag borde använda den mer för det är ju så smidigt att starta den på morgonen så är det klart sen på kvällen lagom till middagen.

Den här gången blev det en Beef Chili, med mörk choklad, öl, kanel och lite goa kryddor.

Det här receptet räcker till väldigt många, vi var 2 personer som åt 2 gånger och sen kokade jag ihop resterna med lite lök och grädde och gjorde en pasatsås som jag lade i ett par st matlådor.

Beef Chili i Crock-Pot

1,2 kg högrev, nerskuret i bitar, ca 3×3 cm
10 vitlöksklyftor, hackade
2-3 st torkade chilis, t ex ancho
2 msk mjöl
1 röd chili, hackad
1 msk rökt paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
25 g mörk choklad (70%)
2 kanelstänger
2 tsk salt
33 cl öl, gärna en mörk ale

Beef Chili

Gör så här

  • Börja med att koka den torkade chilin med lite vatten i ca 15 minuter, mixa den sedan i en matberedare eller liknande.
  • Fräs på lite kött i taget samt vitlöken i lite olja.

Beef Chili

  • Lägg i allt kött i Crock-Poten, pudra över mjöl samt alla kryddor och övriga ingredienser, den mixade torkade chilin och häll på ölet.
  • Sätt Crock-Poten på low i ca 7 timmar.

Beef Chili

  • När det kokat klart, så kokar du ner vätskan lite, antingen i Crock-Poten om du har en multifunktionell som jag eller så häller du över allt i en annan gryta.
  • Dra sedan sönder köttet lite, smaka ev av med salt.

Beef Chili

Ät med massa goda tillbehör, som pico de gallo, rostad majs, guacamole och syrad rödlök i tortillabröd.

Här hittar du recept på några av tillbehören.

Syrad rödlök

Guacamole – finns en bit ner i inlägget.

Beef Chili

 

Beef Chili

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This