Så här i halloween tider händer det ju kanske att du karvar ur en pumpa och gör ett läskigt halloweenhuvud. Vad gör man med kärnorna då? jo rostade pumpakärnor såklart, enkelt, gott och nyttigt.
Det går ju såklart att göra på pumpakärnor man köper också, men extra roligt när man ändå har karvat ur en kladdig pumpa. Det kan vara lite kladdigt men värt det och man ska ju ta vara på allt man kan såklart.
Rostade pumpakärnor
Hur man kryddar dom bestämmer man själv, mina favoriter är saltade, lökpulver eller paprikapulver, men kör det du själv gillar eller tror du gillar. Receptet nedan är bara ett tips och på så mycket som jag fick ur våran pumpa, ca 2 dl kärnor. 3 dl är typ max man kan göra på en plåt så att dom inte ligger på varandra.
60 minuter (cirka)
Så mycket som du gör
Ingredienser
ca 2 dl pumpakärnor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
ev. kryddning
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och skölj kärnorna så dom blir fria från köttet.
- Blanda med olja och salt i en bunke och smaksätt med krydda om du vill, ca 1 tsk på 2 dl kärnor.
- Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, helst så dom inte ligger på varandra.
- Kör in i ugnen, rör om lite då och då, dom är färdiga när dom har en gyllenrostad färg efter ca 20-30 minuter.
Förvara dom tort I nån burk med lock sen så håller dom ett tag, hur länge har jag inte en aning om faktiskt men dom brukar ta slut snabbt. Lämna gärna en kommentar nedanför om vilken krydda du tycker passa bra till pumpakärnorna.
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer