Den här sockerkakan med rabarber i är underbart god och det brynta smöret lyfter verkligen smaken.
Ingredienser till en rabarberkaka:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen
2-3 rabarberskälkar
kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Bryn smöret och vispa i mjölken, blanda sedan ner i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
- Skala och skär rabarberna i ca 8-10 cm långa stavar och dela dom även längs med om dom är tjocka.
- Häll i en smörad och bröad rund form med löstagbar kant och lägg ut rabarberna, strö sedan över lite kardemumma.
- Kör i ugnen ca 35-45 minuter, känn med sticka så den inte är degig.