Jag gjorde min godaste äppelkaka ännu godare, med äpplen stekta i kanel, socker, vaniljsocker och honung, samt en sockerkakssmet med brynt smör.
Så här kommer receptet på den uppdaterade äppelkakan.
För att göra min godaste äppelkaka behövs:
3-4 stora äpplen
0,5 dl socker (det kan vara så att jag använde mer, mätte aldrig upp)
2-3 msk kanel (efter tycke och smak)
1 tsk vaniljsocker
1 msk honung
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
smör och ströbröd till formen
socker och kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala, kärna ur äpplena och hacka ner i mindre bitar.
- Stek äpplena med socker, vaniljsocker, honung och kanel tills dom blir mjuka och allt blir en sörja.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Bryn smöret och vispa i mjölken, blanda sedan ner i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
- Häll hälften av smeten i en smörad och bröad ugnsform, häll sedan på äppelgeggan och tillsist på resterande smet
- Strö lite socker och kanel på toppen och in i ugnen ca 35 minuter, känn med sticka så den inte är degig.