Nu är det säsong för grönkål och det är både billigt och väldigt gott, därför testade jag att göra en kycklingpaj med grönkål. Jag fräste även i lite vitlök och toppade det hela med grönkålschips efter att pajen var klar.
Kycklingpaj med grönkål
60 min
4 portioner
Ingredienser
4 dl mjöl
160 g kallt smör
3 msk kallt vatten
500 g kycklingfilé
150 g grönkål
3-4 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
ca 50 g riven ost
3 ägg
3 dl grädde
Salt och scartpeppar
100 g grönkål
ca 1 msk olivolja
flingsalt
Gör så här
- Starta ugnen på 225 grader.
- Mixa mjöl och smör i en matberedare tills det får en sandliknande konsistens, tillsätt vattnet och mixa tills det blir en stor degklump.
- Tryck ut degen i en springform, nagga lite med en gaffel och stoppa in den i ugnen ca 10 minuter.
- Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i lite olja, när den fått fin färg river eller pressar du i vitlök, häller i grönkålen, ringlar över lite olivolja och salta och peppra, fräs någon minut.
- Blanda ägg och grädde samt lite salt och svartpeppar.
- Lägg i kycklingen och grönkålen i formen och häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost, in i ugnen ca 20 minuter.
- Blanda resten av grönkålen med olivolja och saltet i en bytta, strö ut på en form med bakplåtspapper.
- När du tagit ut pajen så kör du in plåten med grönkålen på 200 grader ca 5-7 minuter mesans pajen får vila lite.
Är ju så gott med grönkål. Min svärmor gör en så god grönkålspaj. Borde testa att göra det själv snart tror jag 🙂
http://apiecewithfrosting.com
Ja det är ju så gott, jag ska ta och göra lite grönkålschips till lördagsmyset ikväll tror jag 🙂