Nu är det säsong för grönkål och det är både billigt och väldigt gott, därför testade jag att göra en kycklingpaj med grönkål. Jag fräste även i lite vitlök och toppade det hela med grönkålschips efter att pajen var klar.

Kycklingpaj med grönkål

60 min

4 portioner

Ingredienser

4 dl mjöl
160 g kallt smör
3 msk kallt vatten

500 g kycklingfilé
150 g grönkål
3-4 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
ca 50 g riven ost

3 ägg
3 dl grädde
Salt och scartpeppar

100 g grönkål
ca 1 msk olivolja
flingsalt

 

Gör så här

  • Starta ugnen på 225 grader.
  • Mixa mjöl och smör i en matberedare tills det får en sandliknande konsistens, tillsätt vattnet och mixa tills det blir en stor degklump.

kycklingpaj med grönkål

  • Tryck ut degen i en springform, nagga lite med en gaffel och stoppa in den i ugnen ca 10 minuter.

kycklingpaj med grönkål

  • Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i lite olja, när den fått fin färg river eller pressar du i vitlök, häller i grönkålen, ringlar över lite olivolja och salta och peppra, fräs någon minut.
  • Blanda ägg och grädde samt lite salt och svartpeppar.
  • Lägg i kycklingen och grönkålen i formen och häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost, in i ugnen ca 20 minuter.

kycklingpaj med grönkål

  • Blanda resten av grönkålen med olivolja och saltet i en bytta, strö ut på en form med bakplåtspapper.

gronkalschips-2

  • När du tagit ut pajen så kör du in plåten med grönkålen på 200 grader ca 5-7 minuter mesans pajen får vila lite.

Grönkålschips

kycklingpaj med grönkål

Servera med grönkålschipsen

Tips på andra recept med kyckling