Förr köpte jag dom där vidriga essenserna från butik och tröttnade, sen så hamnade den i förrådet ett par år.
För ett tag sedan så köpte jag boken Soda, lemonad & snacks av Tove Nilsson, en väldigt bra och fin bok med många bra recept, det var den som gjorde att jag letade fram sodastreamen igen.
Har man ingen sodastream kan man köpa naturellt bubbelvatten, men det blir ju bara dyrt och jobbigt, ett annat sätt är att använda jäst eller jäsa naturligt med t ex ingefära, inget jag provat än men kanske gör det i framtiden.
Egen fruktsoda
Ingredienser
5 dl vatten
4 dl socker
1/2 citron, saften
1 1/2 tsk citronsyra
Gör så här
- Koka upp vatten och socker.
- Dra av från plattan, pressa i en halv citron och tillsätt citronsyra.
- Häll upp på flaska.
- Häll i ca 1/4 del av ett glas, och häll på kolsyrat vatten, du kan ju testa dig fram hur du vill att det ska smaka.
Finns det någon anledning till att du använder citronsyra och inte bara pressar i mer citronsaft?
Det här va ett recept ur en bok och där va det citronsyra i, går säkert lika bra med vanlig citronjuice istället