En god gammal klassiker som min mamma gjorde ibland när jag var liten, att man får en massa kycklingfond att frysa in är en stor bonus.

Currykyckling med ris

}

90 min

4 portioner

Ingredienser

1 hel kyckling
2 morötter
1/2 palsternacka
1/2 kålrot
1 gul lök
1/2 purjolök
10 vitpepparkorn
4 lagerblad

3 dl grädde
2 msk smör
2 msk curry
maizena

salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg i kycklingen i en stor kastrull och fyll med vatten, koka upp.
  2. Efter en stund så häller du av vattnet och spolar av kycklingen så att äggviteämnena försvinner, du slipper skummet då, annars kan man bara håva upp det också.
  3. Fyll upp med vatten igen och och i med kyckling, rotsaker, lök, pepparkorn och lagerblad, koka upp och låt det koka ca 45 minuter.
  4. Ta upp kycklingen och låt den svalna lite.
  5. Sila av fonden och fortsätt koka den tills den reducerats till minst hälften, ju mer desto mer smak.
  6. Plocka bort köttet från kycklingen och slit det lagom stora bitar.
  7. Smält smöret och tillsätt curry och fräs på det lite, ha i grädde och 4 dl av fondenkoka upp och sjud ca 10 minuter, red av med maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Istället för maizenamjöl kan du öka mängden grädde till 5 dl och koka ner den ordentligt istället, då blir det mer och ännu godare smak.
  8. Lägg i kycklingen nån minut så den blir varm.
  9. Resten av fonden kyler du ner, silar bort fettet som stelnat, sen häller du upp det i ca 2 dl förpackningar och fryser in.
kycklingcurry

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Enkel kycklingcurry med ris - i Köket med Anders - […] är du sugen på att testa göra en ordentlig så kolla mitt recept här på currykyckling, då får man…
  2. Kycklingpaj med grönkål - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.