I Onsdaggs var jag inbjuden på en Cookalong med Jennie Walldén och Kikkoman soja, vi var ett gäng olika bloggare på plats, bl a min vän Fredrik Rosell / Frallans Matblogg och Anna Demirian / Kitchenofanna

Frallan

Efter lite mingel provade vi först lite soja för att känna skillnader på Japansk och Kinesisk, det är en väldigt stor skillnad i smak och konsistens.

Sojaprovning

Sedan delades det in i lag och jag hamnade med bl a Fredrik och Siri Barje / Olivehummer (@olivehummer), vi skulle stå för varmrätten där det var flest moment inblandat.

Vi skulle laga Entrecote Gangnam Style, spenat i sojavinägrette, sesammarinerade böngroddar, gurkkimchi, sojaaioli och ssamdjansås.

Efter en timmes matlagning var det dags att njuta av maten och förrätten bestod av laxshishimi, ponzuemulsion, syrlig fänkålscrudité, rischips shishimi toragashi.

Sedan kom våran varmrätt med Entrecote Gangnam Style, spenat i sojavinägrette, sesammarinerade böngroddar, gurkkimchi, sojaaioli och ssamdjansås.

Desserten var fruktansvärt god och bestod av matchaglass, nachipäron med timutpeppar, sojakaramell, rostad vit choklad och svart sesam.

För att få mer inspiration om Kikkoman soja kan du gå in på taframdetbasta.com

Tack Arvid NordqvistKikkoman, Jennie Walldén och JMW för ett väldigt trevligt och roiligt event med mycket god mat.