Jag föredrar kycklinglår framför kycklingfilé, det har ben och är mycket saftigare.
Det fungerar lika bra i ugnen som på grillen, men eftersom det är sommar nu så grillar jag det mesta.
Jag gjorde en enkel dressing på creme fraiche som tillbehör och serverade med smörslungad färskpotatis
Det här behöver du till 4 portioner:
1 kg kycklinglår med ben och skinn
1 citron
2 msk färsk timjan
salt och svartpeppar
Dressing
2 dl creme fraiche
zest från 1 citron
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
- Pressa citronen över kycklingen, och strö över färsk hackad timjan samt salt.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
- Grilla kycklingen först med skinnsidan ner över glöden så att du får fin färg sedan indirekt på ca 175 grader tills innertemperaturen är ca 68-70 grader, låt dom sedan vila under folie ca 10 minuter så stiger dom någon grad till av eftervärmen.
- Servera med t ex smörslungad färskpotatis och dressingen.