Hemgjorda chickennuggets slår dom köpta med hästlängder och är väldigt enkelt att göra.
Här kommer recept på nuggets med sötpotatsispommes och kalla bea.
Ingredienser nuggets: (4 portioner)
600 g kycklingfilé
2 dl mjöl
2-3 ägg
2-3 dl pankoströbröd (det går bra med vanligt ströbröd, men det är godare med panko)
Gör så här:
- Skär kycklingen i lagom stora bitar.
- Förbered 3 skålar, en med mjölet, en med äggen som vispats upp lätt, och en med ströbrödet.
- Vänd kycklingbitarna i mjölet, doppa dom sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet.
- Fritera ca 3-4 minuter i 180 grader, testa att skära i någon för att kolla om dom är färdiga.
Ingredienser Sötpotatispommes: (4 portioner)
1 kg sötpotatis
2 l rapsolja
Gör så här:
- Skala potatisen ochskär stavar, ca 7 – 8 mm
- Lägg i kallt vatten ca 30 minuter och låt sedan torka på en kökshandduk
- Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 175 grader.
- Fritera pommesen tills den har fått bra färg, ca 3 minuter.
- Ta upp pommesen och lägg på hushållspapper och salta.
Ingredienser kall bea: (4 portioner)
200 g smör
2 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
4 äggulor
2 dl rapsolja
salt och vitpeppar
Gör så här:
- Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
- Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag.
- Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
- Vispa net smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
- Vispa ner vinägerblandningen.
- Smaka av med salt och vitpeppar.