Hemgjorda chickennuggets slår dom köpta med hästlängder och är väldigt enkelt att göra.

Här kommer recept på nuggets med sötpotatsispommes och kalla bea.

Ingredienser nuggets: (4 portioner)
600 g kycklingfilé
2 dl mjöl
2-3 ägg
2-3 dl pankoströbröd (det går bra med vanligt ströbröd, men det är godare med panko)

Gör så här:

  • Skär kycklingen i lagom stora bitar.
  • Förbered 3 skålar, en med mjölet, en med äggen som vispats upp lätt, och en med ströbrödet.
  • Vänd kycklingbitarna i mjölet, doppa dom sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet.
  • Fritera ca 3-4 minuter i 180 grader, testa att skära i någon för att kolla om dom är färdiga.

Chickennuggets

Ingredienser Sötpotatispommes: (4 portioner)
1 kg sötpotatis
2 l rapsolja

Gör så här:

  • Skala potatisen ochskär stavar, ca 7 – 8 mm
  • Lägg i kallt vatten ca 30 minuter och låt sedan torka på en kökshandduk
  • Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 175 grader.
  • Fritera pommesen tills den har fått bra färg, ca 3 minuter.
  • Ta upp pommesen och lägg på hushållspapper och salta.

IMG_7835.JPG

Ingredienser kall bea: (4 portioner)
200 g smör
2 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
4 äggulor
2 dl rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här:

  • Smält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur.
  • Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag.
  • Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten.
  • Vispa net smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen.
  • Vispa ner vinägerblandningen.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Kall bea