En låda med årets smaker från Saturnus knackade på dörren en dag och jag som älskar glögg blev väldigt glad.

saturnus-glögg

Årets nyheter består av en äppelvinsglögg smaksatt med havtorn, en vanlig saftglögg som är ekologisk samt äppelvinsglögg spetsat med calvados.

saturnus-havtorn

Årets Premium: Detta är saturnus nya exklusiva serie och först ut är glögg med smak av havtorn, en ganska söt och syrlig glögg som är är en äppelvinsglögg smaksatt med havtorn och är på 2,2%. Dricker man den kall tycker jag den påminner lite för mycket om saft, men när jag värmde på den så kom glöggsmaken fram med en bra smak av havtorn, ett spännande och gott alternativ till vanlig glögg och den låga alkoholhalten kan man ju koka bort så kan barnen dricka den också.

saturnus-ekologisk

Ekologisk Glögg: En vanlig saftglögg gjord på svarta vinbär och vindruvor smaksatt med traditionell glöggkrydda. Den första ekologiska och alkoholfria glöggen, bra med ekologiska alternativ och vill man ha lite tryck i den kan man ju alltid spetsa den själv med någon alkohol, den finns även som rödvinsglögg med en alkoholhalt på 12% i systemets beställningssortiment. Jag ska försöka beställa den med alkohol i då jag tycker det är godare.

saturnus-calvados

Spetsad glögg: Det här är min favorit i testet, en äppelvinsglögg spetsat med ekfatslagrad calvados och ligger på 20% i alkoholhalt, jag gillar den bäst varm med den fungerar även att dricka kall. Det är bra tryck i den här med en ton av calvados och ekfat, jag tror jag måste köpa en flaska till.

Så den jag rekomenderar mest är calvadosen, bäst smak med lite sting, dom andra är också goda tycker jag om man värmer på dom, men jag saknar alkoholen.

Tack Saturnus för flaskorna med nya smaker.