Grillad fetaost är min nya favorit bland tillbehören till det grillade. I våras köpte jag ett paket med fetaost i en aluminiumform man skulle lägga på grillen, den va kryddad med bl a oregano, sedan ringlade man över lite olivolja. Enkelt att göra själv tänkte jag, bara att köpa små aluminiumformar eller vika ihop lite aluminiumfolie till en form med kanter och lägg i allt i den.

Grillad fetaost

Köp din favorit fetaost, jag gillar gillar fontanas original bäst, tycker den smakar bäst helt enkel och jag har alltid ett par paket i kylen, sedan är det bara att strö över lite torkad oregano och ringla olivolja över. Ställ på grillen mot slutet när du grillar det andra, temperaturen är inte så viktig tycker jag, jag har testat allt mellan 150-225 grader och det blir alltid bra, den är lite lös i början men låter man den vila en stund så blir den fast igen.

Det går ju självklart lika bra att göra i ugnen också.

15 min

2-3 portioner

Ingredienser

1 pkt fetaost
torkad oregano
olivolja

Gör så här

  • Lägg fetaosten i en lite form, t ex aluminium eller vik ihop en själv av aluminiumfolie.
  • Strö över lite oregano och ringla olivolja över.
  • Ställ på grillen när du grillar det övriga, 10 minuter brukar bli bra, låt den sedan vila 5-10 minute innan servering.

 Ät den sedan med nått gott grillat kött och gärna med lite andra grillade grönsaker.

Här tillsammans med lite grillad kycklingfile, parika och helgrillad gul lök samt tzatziki och klyftpotatis

Tips på andra goda grillade recept