Select Page

En köttfärssås för dig som har lite bråttom

En köttfärssås för dig som har lite bråttom

Nu har jag haft ett litet uppehåll här på bloggen över jul och nyår och ska försöka komma igång igen, så till att börja med vill jag tipsa om en enkel och snabb köttfärsås med mycket smak, jag vet att den blir godast om man kokar den ca 3 – 4 timmar men ibland blir det inte så.

Köttfärssås

Den här kokar jag ca 15 minuter men det blir ändå väldigt mycket smak och mina barn som är väldigt kräsna äter massor av den, nu hade jag även färsk timjan hemma som jag hade i, men det går ju lika bra med torkad också.

25 min

4 portioner

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater (gärna mutti polpa)
1 msk konc oxfond
1 dl vatten
1 msk timjan
salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  • Hacka löken och bryn på den utan att den får färg.
  • Ta ur löken ur pannan och fräs på färsen tills den är brynd.
  • Blanda ihop allt i pannan och låt det koka ner lite medans spaghettin kokar.

Låt köttfärssåsen puttra medan spaghettin kokar

Riv över massa parmesanost och servera med ketchup om du vill, jag gillar det ibland.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This