OBH Nordica Quick Burger är en hamburgergrill, nu undrar ni säkert vad man ska med en sån till, det gör jag med.

Jag fick hem en sådan för att testa från testsidan Trybe, jag var skeptisk och ville först inte ha någon men dom tyckte jag skulle testa ändå och säga vad jag tycker, så sagt och gjort, här är mitt test.

OBH Nordica Quick Burger

Till burgargrillen följer det med en burgarpress och dom rekomenderar att man gör 90 grams burgare, jag gjorde på 100 g och det fungerade bra med butiksmald högrevsfärs.

Grillen tar ca 10 minuter att värma upp och sedan är det bara att lägga i två st burgare åt gången.

Som ni ser så får burgarna inte så mycket stekyta och all köttsaft rinner ut, dom känns nästan kokta på nått vis, Jag själv föredrar när stekytan är ganska hård och krispig samt medium till medium-rare när man gör på bra kött, gör man på vanlig köttfärs kanske det inte passar lika bra.

Sen till det tråkigaste och det är ju rengöringen och det är ingen rolig historia på den här apparaten, skälva stekplattorna går inte att ta ur så man måste torka bort resterna med en trasa eller fuktigt papper, det är ett pillergöra mellan räfflorna, fem minuter tog det ungefär.

Det blir även endel vätska från burgarna, jag fick 0,5 dl köttsaft i skålen på en grillning, och glömmer man bort att tömma den mellan gångerna om man ska grilla flera gånger så kommer den att svämma över.

Slutsats

Jag tycker att det här är en helt onödig köksapparat, jag lägger hellre 400 spänn på en gjutjärnspanna och steker mina burgare som jag vill ha dom istället, rengöringen drar ner resultatet ännu mer.

Här kan ni läsa vad alla andra som testat den tycker, jag är nog den enda som inte gett den bra betyg.

Jag tipsar istället om det här inlägget om smashade burgare, mycket godare och ingen apparat behövs för det.

%

Nödvändighet

%

Grillresultat

%

Rengöring