Jag fortsätter utforska campingköket och igår blev det en tacopaj i Omnia för att se om en paj blev bra i omniaugnen och det blev riktigt bra. Det är nästan så att de flesta maträtterna blir bättre i en omnia tycker jag.
En paj är ju väldigt enkelt att göra och man kan ju ha i nästan vad som helst, perfekt när man campar helt enkelt.
Tacopaj i Omnia
Tillsätt även lite jalapeno eller nån annan chili om du vill ha lite styrka, jag gjorde den här så den passade mina barn.
ca 1 timme
4 port
Ingredienser
pajdeg
125 g kallt smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten (eller enligt förpackningen)
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl tacosås
några skivade körsbärstomater
1 dl riven ost
krossade tacochips
Gör så här
- Börja med att skära det kalla smöret i småbitar, blanda det med mjölet och nyp ihop med fingrarna i en bunke tills det blir en deg, tillsätt sedan kallt vatten och fortsätt blanda.
- Smörj omniaformen med smör och tryck sedan ut pajdegen, förgrädda den ca 10 minuter på låg värme.
- Stek färsen och tillsätt tacokryddan enligt påsens anvisningar och blanda ner tacosås.
- Gör en redning på ägg och mjölk och blanda ner det också.
- Häll i färsen i ovanpå pajdegen i formen, lägg på skivade tomater, riven ost och krossade tacoskal.
- kör omniugnen på mellanlåga i ca 25-30 minuter, låt den helst vila ca 10-15 minuter innan servering.