Jag älska rabarber och varje vinte så längtar jag verkligen till våren då dom börjar titta upp.
Här kommer ett recept på väldigt goda rabarbermuffins med crumble och vit choklad, det påminner lite om en rabarberpaj.
Rabarbermuffins med crumble och vit choklad
Jag toppar dom här med lite kardemumma men det blir även gott med kanel ovanpå, testa vetja.
40 min
12 stora muffins
Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2-3 rabarberskälkar
100 g vitchoklad
1 dl havre
1 msk honung
kardemumma
kanel (frivilgt)
Gör så här
- Starta ugnen på 175 grader.
- Skala och skiva ner rabarbern i mindre bitar, hacka chokladen.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Bryn smöret, blanda hälften med mjölken och spar resterande halva till havregrynen.
- Blanda ner smörblandningen i äggblandningen.
- Rör ihop mjöl,bakpulver och salt i en bunke, vänd sedan ner i smeten.
- Blanda ihop resterande brynta smör med havregryn och honung.
- Hälls smeten i muffinsformar och tryck ner rabarber och chokladbitar, toppa med havregrynet samt kardemumma och ev kanel.
- Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
Ja svårare än så är det inte, nut gärna med ett glas rabarbersaft. Vad bakar du helst med rabarber? kommentera nedanför.
Testa gärna några av mina andra recept med rabarber.
0 kommentarer