För någon vecka sedan var jag inbjuden på en knäckebrödsfrukost med Leksands Knäckebröd på Café Pom & Flora i Stockholm, jag kunde tyvärr inte medverka vilket var synd, man fick lära sig väldigt mycket om knäckebröd. Men jag fick iallafall hem ett paket av det dom även lanserade då, Leksands Ekologiska Knäckebröd, deras första ekologiska bröd gjort på ekologisk Svensk råg, det ska tydligen vara lite svårt att tillverka men dom har efter mycket testande lyckats.

Med till paketet följde det även med en burk Dukkah, en egyptiskt kryddblandning jag aldrig hört talas om eller smakat, men väldigt god att ha på mackan tillsammans med avokado, Jag testade även att panera kyckling med det häromdagen och det blev kanongott, receptet på dukkah finner du nedan.

dukkaf

Jag har alltid tyckt om Leksands Knäckebröd, jag besöker fabriksbutiken varje år när vi är upp i Leksand med husvagnen för att göra vårt årliga besök på Rättviks marknad, sen besöker vi även på sommaren ibland också, vi älskar att vara kring Siljan, det är så fint där. Har du vägarna förbi Leksand där tycker jag att du ska besöka knäckebrödsfabriken och göra lite fynd.

Recept på Pom och Floras dukkah

Ingredienser

4 msk rostade hasselnötter
2 msk fänkålsfrön
2 msk korianderfrön
3 msk vita sesamfrön
2 msk torkad timjan

Gör så här

  • Rosta kryddorna i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
  • Rosta nötterna samt sesamfröna i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
  • Mortla kryddorna fint.
  • Krossa hasselnötterna i morteln.
  • Blanda nötterna med kryddor och hela sesamfrön.
  • Förvara i burk med lock och strö över en avokadomacka eller panera t ex kyckling eller lax med det.
leksands ekologiska