Kronfågel lanserade tidigare i veckan Sol&Sprätt utomhuskyckling, Sveriges första Free-Range-kyckling. En kyckling mellan den vanliga gårdskycklingen och deras ekologiska bosarpkyckling.
Nedan ser du lite mer info om dom olika kycklingarna.
Kycklingen får växa långsamt i 56 – 63 dagar och har gott om plats att gå både inne och ute med stora gräsytor och stor veranda för att skydda mot sol och vind samt rovdjur.
Tv-kocken Lisa Lemke har utvecklat några recept på kycklingen som vi fick provsmaka på pressvisningen.
Vi bjöds först på lite varm kycklingbuljong ute på verandan på restaurang Hjerta på Skeppsholmen, det var många inbjudna, allt från kycklinguppfödare till matskribenter och bloggare.
Kronfågel informerade lite om det ökade kycklingintaget i Sverige och ökad efterfrågan på frigående kyckling.
Dom hade även bjudit in några av kycklingbönderna som fick förklara hur gårdarna såg ut och fungerade.
Sedan kom höjdpunkten att få smaka på Lisa Lemkes alla recept på Sol&Sprätt kycklingen
Asiatiska kycklingvingar med krispig och het rotfruktssallad
Kycklingtacos, serverades med rostad majs, chipotlemajonäs, picklad rödlök och friterat kycklingskinn.
Helrostad kyckling med rosmarin- och citronsmör
Kycklingrätterna vi bjöds på var väldigt goda och jag kommer att testa göra dom själv.
Eftersom kycklingen går helt fritt och väljer själv om den vill vara inne eller ute så får den en annan muskelstruktur och får en rund och fyllig smak.
Kronfågel Sol&Sprätt Utomhuskyckling lanseras i början på november och finns i välsorterade butiker. Rekommenderat konsumentpris för hel kyckling är cirka 89 kronor per kilo och för kycklingbröstfilén cirka 199 kronor.
Mer info finns på kronfagel.se
Tack Kronfågel för ett mycket bra event.