Igår var jag inbjuden hem till Stina Patetsos och Jennie Benjaminsson för en kokboksmiddag för deras kommande buffékokbok som kommer i vår. Dom flesta av oss var  via Instagram. Jag råkade komma 2 timmar förtidigt (trodde jag var sen och fastnade i trafiken i 45 minuter) också då jag inte hade fått det sista mailet med detaljer, men jag fick vara med på lite fördrinksbilder och lära känna hennes man Adam, en mycket trevlig person.

Vi bjöds på en väldigt god buffé och det fanns mat i överflöd.

Jennie och Stina med all mat
Jennie och Stina med all fantastisk mat.

Vi bjöds bland annat på datos, salmalax, stifado (favoriten), sötpotatis, mycket god klyftpotatis, grekisksallad, auberginrullader och ett underbart bröd. Alkohol fanns det gott om också som öl och vinsäljaren Fredrik stog för, det var bland annat lite från  Chimay, Innis & Gunn, Yellow tail wine och Jever. Jag var ju otroligt dum som tog bilen dit, det gör jag inte om.

Fotografering
Fotografering på instagramare.

Vi fick även i uppdrag att instagrama så mycket vi orkade under kvällen med vissa hashtags så att våra bilder hamnar i kokboken sen.

Till efterrätt bjöds det på en fruktansvärt god äppelpaj med muskot och rårörd vaniljkräm samt en dadelchokladkaka, vi åt tills vi rullade därifrån.

Dessertbordert
Dessertbordert.

Efterrätt

 

Jennie och Stinas blogg finn mer att läsa om det.

Länkar till hashtagsen vi använde under kvällen: #jennieochstina #kokbok #yellowtailwine

Nu ser jag fram mot releasfesten i vår och ett exemplar av kokboken.