Jag tog mitt gamla recept på smörkola och slängde i lite kanel, det blev en ny favorit här hemma. Jag hade kanelstänger i koket men det går ju lika bra att bara ha krydda istället, tror att en msk malen kanel blir bra då istället.
Kanelkola
ca 40 min
massor av kola
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 4 kanelstänger
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 msk malen kanel
Gör så här:
- Smält smöret och bryn det.
- Lägg i resten av ingredienserna och koka upp under omrörning.
- Koka till 123 grader för lagom mjuk kola, varmare om du vill ha lite hårdare.
- Fiska upp kanelstängerna och häll i en ugnsform medbakplåtspapper.
- När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
TIPS: smörj kniven med lite naturell olja så är det lättare att skära
VARNING: dom är farligt goda, ät inte för många…
Jättegott! Jag hade i ingefära i min kola 🙂
Ja jättegoda, jag har ingefära i min pepparkakskrydda 🙂