I Onsdags var jag och några andra matbloggare inbjuden på en cookalong med Arla och Gustav Trägårdh på Cajsa Warg i stockholm, vi skulle laga en trerätters lunch med Arlas nyheter från Kockserien.

Arla Kockserien innehåller dessa produkter:

Klarifierat Smör: Smöret har separerats från vatten, proteiner och mjölksyror och tål högre temperaturer än vanligt smör. Används vid stekning i hög temperatur istället för olja för smörsmak, fritering eller i såser som bearnaise.

Smör & Rapsolja Spray: Smakar smör och är lätt att dosera, perfekt vid t ex stekning, bakning (smörja bakform), som slutfinish på popcorn eller pommes, spraya en kyckling för extra frasighet eller grönsakerna innan servering.

Smör och Rapsolja Gourmet: Perfekt när man vill åt smaken av brynt smör eller få upp lystern på t ex pasta eller gröna ärtor.

Smörstavar 100 g: Istället för deras tidigare 125 g stavar.

Arla Kockserien

Gustav Trägårdh och Arla presenterade och pratade om produkterna samt lite olika tips på vad man kan göra med dom.

arla-kockserien-gustav-trägårdh

Sedan delades vi in i tre grupper för att göra en rätt var, Vi hade ca 20 minuter på oss innan det var dags att äta.

arla-kockserien-gustav-trägårdh-2

arla-kockserien-gustav-trägårdh-3

arla-kockserien-aktivitet-i-köket

arla-kockserien-krutonger

arla-kockserien-rostad-hackad-mandel

Förätten: Kokt grön sparris med friterad Grebbestads anjovis, pocherat vaktelägg och bearnaisesås.

arla-kockserien-förrätt

Huvudrätt: Färsk pasta Frutti di Mare med färska räkor och halstrade pilgrimsmusslor.

arla-kockserien-varmrätt

Dessert: Hasselnötssmulpaj med rabarberkompott och nyvispad vaniljgrädde.

arla-kockserien-dessert

Vi fick med oss lite smakprover hem också, sprayflaskan och det klariferade smöret ska stå i rumstemperatur så det är perfekt att ha brevid spisen.

arla-kockserien-3

Kockserien börjar säljas i butik tisdag vecka 38.

Tack till Arla och Jung Relations för en trevlig lunch.