I Onsdags var jag och några andra matbloggare inbjuden på en cookalong med Arla och Gustav Trägårdh på Cajsa Warg i stockholm, vi skulle laga en trerätters lunch med Arlas nyheter från Kockserien.
Arla Kockserien innehåller dessa produkter:
Klarifierat Smör: Smöret har separerats från vatten, proteiner och mjölksyror och tål högre temperaturer än vanligt smör. Används vid stekning i hög temperatur istället för olja för smörsmak, fritering eller i såser som bearnaise.
Smör & Rapsolja Spray: Smakar smör och är lätt att dosera, perfekt vid t ex stekning, bakning (smörja bakform), som slutfinish på popcorn eller pommes, spraya en kyckling för extra frasighet eller grönsakerna innan servering.
Smör och Rapsolja Gourmet: Perfekt när man vill åt smaken av brynt smör eller få upp lystern på t ex pasta eller gröna ärtor.
Smörstavar 100 g: Istället för deras tidigare 125 g stavar.
Gustav Trägårdh och Arla presenterade och pratade om produkterna samt lite olika tips på vad man kan göra med dom.
Sedan delades vi in i tre grupper för att göra en rätt var, Vi hade ca 20 minuter på oss innan det var dags att äta.
Förätten: Kokt grön sparris med friterad Grebbestads anjovis, pocherat vaktelägg och bearnaisesås.
Huvudrätt: Färsk pasta Frutti di Mare med färska räkor och halstrade pilgrimsmusslor.
Dessert: Hasselnötssmulpaj med rabarberkompott och nyvispad vaniljgrädde.
Vi fick med oss lite smakprover hem också, sprayflaskan och det klariferade smöret ska stå i rumstemperatur så det är perfekt att ha brevid spisen.
Kockserien börjar säljas i butik tisdag vecka 38.
Tack till Arla och Jung Relations för en trevlig lunch.