Det här tillbehöret passar perfekt till fläskkött och kyckling och det är väldigt enkelt att koka ihop.

Receptet räcker till ca en halvliters burk, men det går ju självklart att göra större sats.

Ingredienser:
1/2 kg äpplen
1/2 röd chili
1 gul lök
1 msk olja
1 krm kanel
1 tsk curry
2 dl socker eller 1 dl honung
1 dl ättika

Gör så här:

  • Skala och hacka äpplena i små bitar.
  • Hacka löken fint, dela och skrapa ur chilin och hacka den fint.
  • Fräs löken och chilin i lite olja tillsammans med kanel och curry på svag värme tills löken har blivit mjuk.
  • Tillsätt äpplena med socker och ättika, rör om och småkoka i ca 30 minuter.
  • Öka värmen mot slutet och koka ner det lite samt mosa äpplena lite tills det blir en härlig sörja.
  • Häll upp i en väl rengjord glasburk och förvara i kylskåp.

Äppelchutney i kastrull