Select Page

Smörstekt torskfilé med brynt smör och ärtpuré

Smörstekt torskfilé med brynt smör och ärtpuré

Häromdagen åt vi smörstekt torskfilé med brynt smör, knaperstekt bacon och en ärtpuré. Egentligen skulle det bli panerad torsk med remouladsås, men jag orkade inte panera fisken och göra en remouladsås eftersom att majonnäsen va slut.

Men det gjorde inget, det här blev mycket godare enligt mig och mycket enklare och snabbare.

Smörstekt torskfilé med brynt smör och ärtpuré

Ärtpuré har jag gjort några gånger tidigare, då med creme fraiché, men den här gången fanns det bara smetana hemma i kylen, det blev lite godare och syrligare tycker jag, men det går lika bra med creme fraiche istället om du vill.

40 min

4 portioner

Ingredienser

4 st torskfiléer
100 g smör
250 g frysta ärtor
1 dl smetana (creme fraiche går bra också)
salt och vitpeppar efter smak
1 paket bacon
smör till stekning

Tillbehör
potatismos (finns här)

Gör så här

  • Koka ärtorna enligt förpackningen och mixa dom sedan med smetana, smaka av med salt och peppar.
  • Bryn smöret, det gör du genom att smälta det på ganska hög värme och rör om nästan hela tiden så att du inte bränner mjölksocker och proteiner bränns, det är färdigt när det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  • Torskfiléerna brukar jag dela på mitten så att dom inte blir så stora, det är lättare att lägga upp då tycker jag.
  • Stek torsken i massa smör tills den får fin färg, inte för länge så den blir torr och tråkig.
  • Hacka ner baconet i små bitar och lägg i en kall stekpanna, sätt på lite över medelvärme och kör tills det blir knaperstekt, rör om då och då.
  • Servera med potatismos, jag gör lite olika varje gång men här är ett bra standardrecept.

Häll massor av brynt smör över fisken och toppa med bacon.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This