Kycklinglårfilé tycker jag är bättre än vanlig kycklingfilé, det är lite saftigare, det här receptet är ganska enkelt, man hinner göra klart alla tillbehör medans man har kycklingen och t ex klyftpotatis i nne i ugnen.

Sojamajo är något som är riktigt gott, det passar bra till t ex kyckling och lax och det är superenkelt att röra ihop.

Soja- och honungsglaserad kycklinglårfilé med sojamajo och coleslaw

Kycklingen

1 kg kycklinglårfilé
2 msk soja
2 msk honung
salt och peppar
mycket smör till stekning

Sojamajo

2 dl majonäs
4 msk soja

Coleslaw

400 g vitkål
1 stor rödlök
2 stora morötter
2 dl chreme fraiché
2 msk mayonaise
1 msk grädde (friviligt)
1 msk äppelcidervinäger
salt och nymald svartpeppar

Kycklinglårfileérna

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Salta kycklinglårfileérna.
  • Ha i lite mer smör i en stekpanna än du tycker är lagom och vänta tills det slutar låta om det, lägg i krossade vitlöksklyftor..
  • Stek kycklingen gyllenbrun runt om och ös mid lite smör från pannan.
  • Blanda soja och honung.
  • Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och pensla med soja- och honungsblandningen, peppra och ställ in i ugnen tills dom har en innertemperatur på 82 grader, ca 25 minuter.

Sojamajo

  • Blanda soja och majonäs, smaka av så du tycker det är bra smak, annars har du i mer av det ena.

Coleslaw

  • Skär vitkål, morötter och rödlök i strimlor.
  • Lägg allt i en stor skål och blanda i övriga ingredienser.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Ställ gärna i kylen nån timme innan servering så gosar den till sig.

Servera med t ex klyftpotatis som du kör i ugnen samtidigt som kycklingen.