Den här sockerkakan med rabarber i är underbart god och det brynta smöret lyfter verkligen smaken.

Ingredienser till en rabarberkaka:

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen
2-3 rabarberskälkar
kardemumma

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Bryn smöret och vispa i mjölken, blanda sedan ner i äggsmeten.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
  • Skala och skär rabarberna i ca 8-10 cm långa stavar och dela dom även längs med om dom är tjocka.
  • Häll i en smörad och bröad rund form med löstagbar kant och lägg ut rabarberna, strö sedan över lite kardemumma.

rabarberkaka

  • Kör i ugnen ca 35-45 minuter, känn med sticka så den inte är degig.

rabarberkaka-2

rabarberkaka-3